Comparteix:

M’agradaria que les primeres línies d’aquesta editorial fossin d’agraïment. Voldria donar les gràcies a les col·legiades i col·legiats que han destinat part del seu temps per atendre les diverses enquestes que durant aquests mesos hem presentat.

En l’interior d’aquestes pàgines podreu llegir quins són els principals resultats extrets de l’Enquesta de Satisfacció Col·legial que fa uns mesos vam posar en marxa. De les principals conclusions extretes és que la Institució aprova amb bona nota l’enquesta destacant, especialment, el tracte i l’atenció del personal que hi treballa. La col·legiació també ha demanat implementar les vies de comunicació mitjançant una APP i ja us puc anunciar que estem treballant en la posada en marxa d’aquesta aplicació. Hi ha aspectes, com seria l’oferta formativa continuada que, segons els enquestats, cal millorar. Jo em comprometo a posar fil a l’agulla com més aviat millor i solucionar les queixes que s’han detectat.

Tanmateix, animo al fet que qualsevol persona que vulgui conèixer què fem al Col·legi, quina oferta formativa tenim o si té qualsevol dubte, s’apropi a la que també és casa seva. Aquí l’atendrem amb molt de gust i li resoldrem els problemes o qüestions que se li puguin plantejar.

Aquest 2019 també hem volgut conèixer la percepció sobre l’eutanàsia entre el col·lectiu de metgesses i metges. Els resultats de l’enquesta han estat clars: 9 de cada 10 professionals del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre estarien a favor de la regulació de l’eutanàsia i el suïcidi mèdicament assistit. L’enquesta deixa doncs, prou clara la posició del col·lectiu i, alhora, posa de manifest la necessitat de la seva regulació. El sondeig, per tant, també ens fa pensar en altres conceptes tals com la Proposició de Llei de drets i garanties de la dignitat de la persona davant el procés final de la seva vida, el testament vital o les cures pal·liatives.

L’actualitat d’aquests darrers mesos ens ha deixat també la visita de la Consellera de Salut al COMT. La trobada va servir per donar a conèixer quins són els problemes que, des de fa temps, es pateixen en el territori. Reivindicacions com la manca de professionals, la millora de les condicions laborals i salarials que patim van ser algunes de les coses que se li van plantejar a la Consellera Alba Vergés.

Enguany hem viscut actes importants al COMT però voldria destacar-ne un especialment: La clausura del 120 aniversari de la Institució. Hem posat punt final a un any farcit d’activitats i el colofó final va ser la presentació, en societat del que està ja catalogat com el primer metge tarragoní de la història, Antonius Mussa. 

M’agradaria que les últimes paraules d’aquesta editorial fossin per donar la benvinguda a la nova fornada de metgesses i metges que enguany han començat la seva residència. Felicitats per haver arribat fins aquí, gaudiu de la nova etapa que tot just heu iniciat, apreneu dels vostres tutors i no oblideu una cosa: El COMT també és casa vostra.

 Dr. Fernando Vizcarro
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Cercar